bigslide1

» Overenskomst med den danske sygesikring

» Behandlingsaftaler med de fleste sundhedsforsikringer

bigslide2

» Overenskomst med den danske sygesikring

» Behandlingsaftaler med de fleste sundhedsforsikringer

bigslide3

» Overenskomst med den danske sygesikring

» Behandlingsaftaler med de fleste sundhedsforsikringer

Kolesterol og Kost

Vi kan nu tilbyde en måling af dit kolesteroltal i klinikken. Det kan hjælpe med forebyggelse af hjertesygdomme og andre lidelser i kredsløbet.
Andre risikofaktorer for hjertesygdomme indbefatter rygning kost, forhøjet blodtryk og for lidt motion, foruden mangel på diverse mikronæringsstoffer.

Hvad består kolesteroltallet af?

Det samlede kolesteroltal består af en udregning af forskellige kolesteroler og andre fedtstoffer i blodet, hvoraf de vigtigste er LDL, HDL og triglycerider.
LDL (Low Density Lipoprotein) kolesterolet kendes også som det “lede” kolesterol og er det, som helst ikke ma ligge for højt, da det medfører en øget risiko for åreforkalkning, forsnævringer og blodpropper.
HDL (High Density Lipoprotein) kolesterolet kendes også som det “herlige” kolesterol og har en positiv/neutral effekt på hjerte-kar systemet, hvorfor det ikke er et problem om det ligger højt, men det må derimod ikke ligge for lavt.
Triglyceriderne er frie fedtsyrer, som flyder rundt i blodet. De har en funktion som bærer og opløser af forskellige aktive stoffer, men for meget triglycerid i blodet øger også risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Et optimalt kolesteroltal bør ligge omkring 3,9-4,0, selvom den gennemsnitlige dansker har et kolesteroltal omkring 6,0. (kilde: https://www.apoteket.dk/sygdom/hjerte-og-kredsloeb/forhoejet-kolesterol). Hvis du kommer til klinikken og får foretaget en test, kan vi samtidig tilbyde dig vejledning i kost og livsstil, så du nemt kan komme på rette kurs og få styr på kolesterolet, og måske også med at smide et par overflødige kilo.

Kontakt klinikken og få en tid hos Susanne eller Silke