bigslide1

» Overenskomst med den danske sygesikring

» Behandlingsaftaler med de fleste sundhedsforsikringer

bigslide2

» Overenskomst med den danske sygesikring

» Behandlingsaftaler med de fleste sundhedsforsikringer

bigslide3

» Overenskomst med den danske sygesikring

» Behandlingsaftaler med de fleste sundhedsforsikringer

Blog

11. april – 2019

Vi kan nu tilbyde en måling af dit kolesteroltal i klinikken. Det kan hjælpe med forebyggelse af hjertesygdomme og andre lidelser i kredsløbet. Andre risikofaktorer for
hjertesygdomme indbefatter rygning kost, forhøjet blodtryk og for lidt motion, foruden mangel på diverse mikronæringsstoffer.

Hvad består kolesteroltallet af?

Det samlede kolesteroltal består af en udregning af forskellige kolesteroler og andre fedtstoffer i blodet, hvoraf de vigtigste er LDL, HDL og triglycerider.
LDL (Low Density Lipoprotein) kolesterolet kendes også som det “lede” kolesterol og er det, som helst ikke ma ligge for højt, da det medfører en øget risiko for åreforkalkning, forsnævringer og blodpropper.
HDL (High Density Lipoprotein) kolesterolet kendes også som det “herlige” kolesterol og har en positiv/neutral effekt på hjerte-kar systemet, hvorfor det ikke er et problem om det ligger højt, men det må derimod ikke ligge for lavt.
Triglyceriderne er frie fedtsyrer, som flyder rundt i blodet. De har en funktion som bærer og opløser af forskellige aktive stoffer, men for meget triglycerid i blodet øger også risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Et optimalt kolesteroltal bør ligge omkring 3,9-4,0, selvom den gennemsnitlige dansker har et kolesteroltal omkring 6,0. (kilde: https://www.apoteket.dk/sygdom/hjerte-og-kredsloeb/forhoejet-kolesterol). Hvis du kommer til klinikken og får foretaget en test, kan vi samtidig tilbyde dig vejledning i kost og livsstil, så du nemt kan komme på rette kurs og få styr på kolesterolet, og måske også med at smide et par overflødige kilo.

15. januar – 2019

Referat af foredrag v/ læge Tobias Schmidt Hansen

Den 12. januar var auditoriet på Bindernæs efterskole fyldt med ca. 120 vældigt engagerede deltagende. Læge Tobias Schmidt Hansen var inviteret til Lolland af Kiropraktisk Klinik Rødby for at holde hans foredrag om kostens betydning for vores sundhed. Og efter alt at dømme, var der en del øjne der blev spærret op i løbet af foredraget. Heldigvis var der arrangeret en frokost midtvejs, leveret af Cocotten, med masser af plantebaseret mad, så deltagerne kunne fordøje nogle af de sandheder, der blev præsenteret.

Tobias fremlagde evidensbaseret forskning, som meget dybdegående argumenterede for, at plantebaseret kost er den mest sundhedsfremmende diæt. Han lagde især vægt på forskellen mellem normalt og optimalt, og forklarede at selvom man for eksempel har et kolesteroltal, som ligger inde for normalen, betyder det ikke nødvendigvis, at det tal er optimalt sundhedsfremmende. Desuden gennemgik han en række fødevarer, som gennem videnskabelige undersøgelser har vist sig særligt sundhedsfremmende. Af disse kan nævnes knuste hørfrø, knuste chia frø, sesam og amla. Dog lå hovedvægten af foredraget ikke på fødevarer, som skulle tilføres kosten fordi vi får for lidt af dem, men snarer på alle de ting, som hellere skulle fjernes, fordi vi får for meget af det. Salt, fedt, sukker, forarbejdede fødevarer og animalske produkter er altsammen noget danskerne får alt for meget af, og som medvirker til udviklingen af livsstilssygdomme som type to diabetes og hjerte- karsygdomme. Ved at spise mindre af det og flere planter, kan vi relativt nemt afhjælpe mange symptomer og sygdomme forbundet med den vestlige livsstil.

img-06101

Der er ikke blevet oprettet nogen indlæg endnu